Način pripreme
Oljuštite bananu i isecite je na komade. Stavite u kutiju i u zamrzvač da se zamrzne. To obično pravim uveče, a sledećeg dana nastavljam.
Kad se to dogodi, izvadite i pasirajte u blenderu zamrznute komadiće banane. U početku se dobijaju loptice koje uopšte ne liče na sladoled. Još 2-3 minuta na brzim obrtajima i videćete kako loptice od banane postaju kremasta smesa - pravi sladoled.
Pre nego što dobije ovaj savršeni izgled dodajte kakao i nastavite da mutite dok ne dobijete krajnji rezultat /koji možete videti na slikama/.
Na parče aluminijumske folije /ja koristim od čokolade - 100 g / rasporedite smesu od banane i kakaa. Odozgo sipajte kokosovo brašno /ponovo možete videte sliku/. Sjedinite dva kraja tako da se i kokosovo brašno zalepi sa smesom od sladoleda.
Ponovo stavite u zamrziva dok se desert ponovo ne zamrzne. Kad se to desi izvadite ga i pažljivo skinite foliju. Isecite na komade i jedite odmah.
Po želji možete preliti rastopljenom prirodnom čokoladom. Čuvajte u zamrzivaču.