Način pripreme
Sipamo vodu u kaserolu, sok od limuna i šećer. Ostavljamo da provri. Čim provri, ostavljamo na ringli na otprilike 7 minuta. Skidamo sa vatre.
Pripremanje kore:
U posudu sipamo maslac, iseckan na kockice i istopio ga u mikrotalasnoj. Ostavljamo da se ohladi. Dodajemo šećer i mutimo žicom za mućenje.
Sipamo brašno i ponovo mešamo dok ne postane homogeno. Dodajemo i griz, mešamo dok ne postane homogeno. Sipamo malo po malo mleka koje je na sobnoj temperaturi i mešamo nakon svakog dodavanja.
Sipamo i vanilu, mešamo i dodajemo koru limuna. Ponovo mešamo, sledi kokosovo brašno. Prosejemo i prašak za pecivo.
Sipamo smesu u nauljenu tepsiju (22 cm). Pečemo u zagrejanoj rerni na 180⁰С 30 minuta. Kada je gotovo, vadimo ga i ostavljamo da se ohladi na 10 minuta u kalupu.
Izbockamo koh po celoj površini, kako bi sirup mogao da prodre svuda. Pažljivo zalivamo sirupom.
Ostavljamo preliveni kolač da se hladi na sobnoj temperaturi, nakon čega ga vadimo iz tepsije. Sečemo ga na male kvadrate i kokosovim brašnom ukrašavamo aromatični koh.
Imamo odličan koh sa kokosom i limunom!
Komentari