Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Želuci sa lukom i paradajzom

Želuci sa lukom i paradajzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Želuci sa lukom i paradajzom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Nemojte izbegavati želuce u prodavnici, pogledajte najukusniji recept za njihovu pripremu"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • luk - 1 - 2 glavice
  • paradajz - 3 komada (sok od paradajza ili paradajz pire)
  • aleva paprika
  • čubar
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite želuce, stavite ih u šerpu sa vodom.

Uključite ringlu i kad se stvori pena skinite je. Kuvajte dok ne omekšaju, nakon toga ocedite od vode

U tiganju ili kaserolu propržite sitno iseckan luk, dodajte želuce i pasirani paradajz.

Ako nemate sveži paradajz, zamenite ga sokom od paradajza ili pireom. Začinite začnima i pržite dok ne ostanu na masti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: