Paprike sa paradajzom i lukom

22/01/2018
"Jelo, koje mnogi ljudi vole "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano866
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 komada, crvene
  • paradajz - 3 komada
  • paradajz - 600 g, iz konzerve, mleven
  • luk - 3 glavice, crni
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • bosiljak - 3 lista
  • lovorov list - 2 komada
  • paprike - 1 komad, zelene
  • peršun - nekoliko strukova
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Papriku operite i očistite od semenki tako što napravite prorez sa strane na svakoj, izvadite semenke i probajte da sačuvate drške.

Paprike stavite u pleh sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu da se peku. Pečene paprike izvadite, pokrijte u posudi ili uvijte u aluminijumsku foliju, poparite i nakon toga oljuštite.

U duboki tiganj stavite maslinovo ulje, ugrejte na vatri i dodajte očišćen i sitno iseckan luk i zelenu papriku.

Pržite dok ne omekšaju, sitno isecite paradajz i dodajte ga zajedno sa belim lukom. Promešajte i kuvajte oko 5 minuta. Stavite mleveni paradajz iz konzerve, začinite solju, lovorovim listom biberom, sitno iseckanim listovima bosiljka i malo šećera.

Stavite poklopac i dinstajte sos 15 minuta, nakon toga skinite poklopac i kuvajte dok tečnost ne ispari i dok se sos ne zgusne. Gotove paprike prelijte sosom i pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar