Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Aromatična lazanja sa domaćim korama

Aromatična lazanja sa domaćim korama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Aromatična lazanja sa domaćim korama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
4
"Italijani neka gledaju svoja posla, sa ovim receptom ćete im pomutiti um bukvalno"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 600 g
  • jaja - 6 komada
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • mleveno meso - 500 g
  • vino - 100 ml, belo
  • paradajz - 600 - 700 g
  • lovorov list - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • bešamel sos
  • parmezan - za posipanje, može i kačkavalj
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu stavljamo brašno i so, dodajemo jaja, pravilo je na svakih 100 g brašna koristimo po jedno jaje. Zamesimo tvrdo testo. Kore za lazanju možemo razviti mašinicom za testeninu ili oklagijom.

Kad ih dovoljno istanjite, isecite na pravougaone komade. Ako ćete pripremiti lazanju odmah, nije potrebno da ih poparite u toploj vodi

Za pripremu sosa je potrebno da ugrejete 2 supene kašike maslinovog ulja i u njemu propržite u njemu sitno iseckani luk i šargarepu.

Kad omekšaju dodajtemleveno meso i pržite dok se ne izmrvi. Sipajte vino i čim ispari dodajte rendani paradajz, začinite lovorovim listom i ostavite sos da se dinsta na tihoj vatri oko 2 sata.

Počinjemo sastavljanje lazanje. U odgovarajući pleh sipajte malo bešamel sosa, odogo stavite red kora od nadeva, parmezana, bešamel sosa i ponovo koru, nadev, parmezan i bešamel sos.

Ređajte dok ne potrošite sastojke, odozgo treba da ostane bešamel sos i obilno ga pospite parmezanom.

Lazanju pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: