Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa korama za pitu i mlevenim mesom

Lazanja sa korama za pitu i mlevenim mesom

GerganaGergana
Početnik
316
Lazanja sa korama za pitu i mlevenim mesom
Fotografije: Gergana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"I odjednom će sve italijanske babe da pozelene od zavisti, kada čuju za ovu neverovatnu lazanju sa korama za pitu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • mleveno meso - 400 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • kačkavalj - oko 200 - 300 g
  • ulje
  • bosiljak
  • biber
  • majčina dušica
  • čubar
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Za Bešamel sos:

Zagrejati ulje, zatim šerpu skloniti sa vatre i staviti brašno, sipajući jednu po jednu kašiku, uz neprestano mešanje.

Kada smesa postane glatka, vratiti je na vatru i, polako i uz neprestano mešanje, dodavati sveže mleko. Poželjno je mleko da bude hladno. Kuvati dok se ne zgusne. Dodati so i biber.

Za crveni sos:

Zagrejati ulje i staviti luk, da se uprži. Nakon toga dodati mleveno meso pa, kada je skoro gotovo, dodati paradajz i kuvati dok se ne skuva. Kada je sos gotov, dodati čubar, majčinu dušicu, biber, alevu papriku, so i bosiljak.

Nauljiti tavu i lazanju oblikovati na sledeći način: ređati dve kore, beli sos, crveni sos, dve kore, itd.

Poslednje kore namazati belim sosom. Peći lazanju oko 40 minuta i na kraju posuti kačkavaljem.

Lazanja sa korama za pitu i mlevenim mesom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: