Način pripreme
Operemo, oljuštimo i isečemo krompir na male kocke, koje dinstamo oko 5-6 minuta u malo maslinovog ulja, dok ne dobije zlatastu boju.
Mešamo povremeno da ne zagore. Dodajemo mladi luk koji smo prethodno isekli na male kolutiće.
Dinstamo ih zajedno oko 5 minuta (pod poklopcem, da bi sačuvali zelenu boju luka) na slaboj vatri. Dodajemo sveže mleko, kari, biber i so.
Ostavljam oko 10 minuta na slaboj vatri. Nakon što se smesa zgusne, sklanjamo posudu sa ringle i dodajemo namrvljeni sir. Promešamo dobro i premestimo smesu od krompira u posudu za pečenje namazanu uljem.
Jaja se umute viljuškom u velikoj posudi i sipamo ih u posudu za pečenje. Mešamo sve dobro i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
Malo pre nego što se jelo potpuno skuva, posipamo obiljno narendanim kačkavaljem (ja posipam i šarenom solju) i pečemo dok se ne zarumeni. Jelo se servira toplo.