Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Hobotnica u vinegretu

Hobotnica u vinegretu

Potrebitel#186550Potrebitel#186550
Početnik
3112
Hobotnica u vinegretu
Fotografije: Potrebitel#186550
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Za tople dane i hladna vina - servirate hobotnicu u vinegretu"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 250 g, kuvana
  • crvene paprike - 60 g
  • zelene paprike - 60 h
  • luk - 60 g
  • kiseli krastavčići - 2
  • ulje - 250 ml
  • sirće - 60 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Hobotnicu isecite na tanke krugove, a luk i dve vrste paprika na male kockice, a dva krastavca na još manje kockice.

Ulje i sirće dobro pomešamo i u njih dodajemo prethodno isečeno povrće i hobotnicu.

Začinimo solju i ostavljamo da odstoji u frižideru oko 4-5 sati, nakon toga je gotovo za konzumiranje.

Izuzetno odgovarajuće meze za tople dane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: