Vinegret sa belim lukom

28/04/2018
"Majstori znaju da je pravi dresing onaj, koji pretvara običnu salatu u neverovatno meze "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • vinsko sirće - 2 supene kašike, crveno
  • beli luk - 1 krupniji čen
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • med - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte crveno vinsko sirće sa medom i energgično mešajte dok se ne rastopi. Dodajte izgnjen čen belog luka, so, dižonski senf i maslinovo ulje, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Ako ga ne iskoristite odmah, možete ga čuvati u staklenoj tegli u frižideru, za lakšu upotrenu, pre korišćenja promućkajte teglu.

Vingret sa belim lukom je idealan za razne salate, koje imaju u sebi morske plodove, kao što je zelena salata sa tunjevinom na primer.

Bon apeti!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar