Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi hek sa đumbirom

Prženi hek sa đumbirom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Prženi hek sa đumbirom
Fotografije: Ralitsa Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Prstohvat đumbira i prženi hek postaje neodoljivog ukusa, hoćete li probati"

Potrebni sastojci

  • hek - 2 komada, mediteranski
  • morska so - 1 kašičica
  • beli biber - 1 kašičika
  • đumbir - 1 kašičica
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • brašno - 1 šolja
  • lovorov list - 2 lista
  • ulje - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo ribu. Isečemo je na komade veličine oko 5 cm.

U posudi pomešamo začine - samlevenu morsku so, beli biber, đumbir u prahu i izrendanu koru od jednog limuna.

Pomešajte sve začine zajedno i njima namažite komade ribe spolja i iznutra. Ostavite ih tako da odstoje oko 20 minuta.

Ugrejte ulje i stavite u njega dva lista lovora, tako će se aromatizovati i za vreme prženja će ribi dati lep miris.

Uvaljajte svako parče ribe u brašno i stavite u ugrejano ulje.

Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, okrenite sa svake strane.

Ukrasite po želji, ali obavezno konzumirajte sa hladnim belim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: