Način pripreme
Skuvajte krompir sa korom, nemojte da ga raskuvate. Oljuštite ih i isecite na krugove koliko je moguće, i da ne ostanu celi nije fatalno.
Oljuštite šargarepu, isecite je na krugove i kuvajte ne više od 4-5 minuta. Odvojite brokoli na ružice i blanširajte ga u vreloj, posoljenoj vodi 3 minuta.
Namažite maslinovim uljem odgovarajući pleh, sipajte unutra sastojke i pažljivo promešajte. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pripremite bešamel sos, propržite brašno u maslinovom ulju i uz neprestano mešanje sipajte sveže mleko dok ne dobijete gust sos-
Mleko obavezno treba da bude na sobnoj temperaturi, a ne iz frižidera, ako želite da sos nema grudvice.
Začinite solju, mlevenim belim biberom, ni u kom slučaju nemojte zaboraviti muskantni oraščić! On daje bešamel sosu jedinstven ukus. Prelijte povrće koje samo treba da odstoji u rerni koliko da se ugreje posuda i da pecite ih u jakoj rerni.