Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća supa sa paradajzom i fidom

Pileća supa sa paradajzom i fidom

ZoriZori
Guru
7292375k218
Pileća supa sa paradajzom i fidom
Fotografije: Zori
1 / 6
27/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Ovo nije obična pileća supa na koju ste navikli - ova je sa paradajzom i veličanstvena je"

Potrebni sastojci

  • pile - 1.5 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 krupnije glavice, crni
  • biber - 15 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • maslac - 80 g
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • so
  • paradajz - 700 g, iz konzerve
  • beli luk - 2 čena
  • fida - 1 šolja za kafu
  • peršun - za posipanje
  • ljuta papričica - 1 komad, suva za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pile i isečemo ga na komade.

Prebacujemo ga u šerpu, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na dva dela i jednu glavicu luka - takođe prepolovljenu. Stavljamo zrna bibera, lovorov list, posipamo solju i sipamo vodu.

Kuvamo dok ne bude meso gotovo.

Kuvano meso odvojimo od kostiju i iskidamo na komade. Kuvanu šargarepu i luk izbacujemo.

Procedimo pileći bujon.

U dubokojo šerpi ugrevamo maslac sa uljem i dodajemo drugu glavicu luka, sitno iseckanu. Kad se propržite dodajemo i jednu šargarepu, isečenu na kockice.

Kad se izdinsta dodajemo iseckan čen belog luka i paradajz. Ostavljamo da vri oko 10 minuta. Sipamo proceđeni pileći bujon, pileće meso bez kostiju i sačkamo da provri.

Kad provri dodajemo izlomljenu fidu i ostavljamo supu da vri na smanjenoj vatri, 10-12 minuta.

Isključimo ringlu i posipamo iseckanim peršunom.

Supu serviramo toplu, serviranu sa suvom, ljutom crvenom paprikom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: