Način pripreme
Operemo pile i isečemo ga na komade.
Prebacujemo ga u šerpu, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na dva dela i jednu glavicu luka - takođe prepolovljenu. Stavljamo zrna bibera, lovorov list, posipamo solju i sipamo vodu.
Kuvamo dok ne bude meso gotovo.
Kuvano meso odvojimo od kostiju i iskidamo na komade. Kuvanu šargarepu i luk izbacujemo.
Procedimo pileći bujon.
U dubokojo šerpi ugrevamo maslac sa uljem i dodajemo drugu glavicu luka, sitno iseckanu. Kad se propržite dodajemo i jednu šargarepu, isečenu na kockice.
Kad se izdinsta dodajemo iseckan čen belog luka i paradajz. Ostavljamo da vri oko 10 minuta. Sipamo proceđeni pileći bujon, pileće meso bez kostiju i sačkamo da provri.
Kad provri dodajemo izlomljenu fidu i ostavljamo supu da vri na smanjenoj vatri, 10-12 minuta.
Isključimo ringlu i posipamo iseckanim peršunom.
Supu serviramo toplu, serviranu sa suvom, ljutom crvenom paprikom.
Prijatno!