Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Kokoška sa pirinčem, peršunom i šaragrepom u rerni

Kokoška sa pirinčem, peršunom i šaragrepom u rerni

MarianaMariana
Šef kuhinje
261692k53
Kokoška sa pirinčem, peršunom i šaragrepom u rerni
Fotografije: Mariana
1 / 3
27/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
"Šta god da govorimo, ovo jelo sa piletom iz prodavnice jednostavno neće ispasti toliko dobro"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • kokoška - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • bujon - 6 šolja, proceđen
  • so
  • nana
  • biber - u zrnu
  • biber - mleveni
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kokoška se iseče na porcije, opere se veoma dobro. Stavlja se šerpa sa vodom. Kuvamo isečene parčiće kokoške. Stavljamo prstohvat soli u kokošku. Nakon što provri sklanja se pena. Nakon toga stavljamo u bujon 3-4 zrna bibera. Kuvamo dok meso ne bude skoro potpuno gotovo, ali ne da je mnogo skuvano, jer ćemo ga posle peći u rerni.

Isečemo luk na stino. U tiganju sa vrućim uljem zapržimo luk. Šargarepu isečemo na kolutove i stavljamo u luk. Očistimo pirinač i operemo ga. Dodaje se opran pirinač u luk i zaprži se dok ne postane prozračan.

Pred kraj se dodaje i prstohvat solu, mleveni biber. U odgovarajuću posudu za pečenje stavljamo pirinač. Preko pirinča ređamo porcije skuvane kokoške, ali bez leđa (njih ostavljamo za supu).

Procedimo bujon kroz veliku cediljku i sipamo deo njega. Mešamo drvenom varjačom. Isečemo nanu. Posipamo odozgo i pečemo u umerenoj rerni. Iscedimo sok od pola limuna.

Nakon što je jelo skoro gotovo, ravnomerno prelivamo sokom od limuna. Pokrivamo folijom i opet stavljamo da se peče. Nek vam je slatko! Ukusan recept koji sam našla na internetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: