Način pripreme
Očistimo i operemo dobro kokošku. Nakon toga je skuvamo zajedno sa iznutricama jedan sat.
Isečemo luk na sitno i izdinstamo ga u polovini maslaca. Dodajemo i sitno isečene iznutrice, 1 šolju pirinča i dolivamo vodu. Kuvamo dok pirinač ne nabubri. Nakon toga začinjavamo sa solju, biberom i nanom.
Sa tako napravljenim nadevom punimo kokošku i zašivamo je veoma dobro koncem.
Od preostalog pirinča, mlevenog mesa i začina pravimo sarmice, koje uvijamo u listove kupusa.
Uzimamo đuvečaru i na dno stavljamo sitno isečen kupus, a preko njega leđima na dole - napunjenu kokošku. Oko nje poređamo sarmice, a preko njih stavljamo isečene dimljene grudi.
Odozgo stavljamo preostali maslac i cele listove kupusa. Dolivamo po 1 šolju vode i sok od kupusa. Stavljamo poklopac i dinstamo u umerenoj rerni oko 3 sata.