Način pripreme
Prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini. Unutra stavite kvasac, šećer, so i ulje. Nakon toga postepeno dodajte vodu i zamesite glatko testo.
Gotovo testo pokrijte krpom i ostavite da nadođe.
Kad sve bude gotovo premesite na brašnom posutoj radnoj površini podelijte na 10 lopti.
Svaku razvijte na tanku tortilju i ispecite sa obe strane na tiganju ili saču.
Iseckajte peršun, luk i surimi štapiće na sitno, jaja skuvajte i izrendajte, počnite da ređate rolate.
Stavite dve krpe na radnu površinu i na svaku stavite tortilje. Namžite ih pavlakom i ređajte sastojke: prvi red može biti sa rolatima, drugi sa peršunom, reći sa lukom, četvrti sa jajima, ali svaka pogača treba da bude namazana pavlakom. Za jedan rolat koristite pet tortilja.
Ovako dobijene tortice uvijte u rolat uz pomoć krpi, stavite na tanjir i ostavite da se stegnu u frižideru na nekoliko sati, nakon toga isecite i servirajte.
Jelo odgovara za predjelo, takođe i za glavno jelo, a zašto ne i za doručak!
Prijatno!