Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot rolat sa nadevom od oraha

Milibrot rolat sa nadevom od oraha

PetyaPetya
Kuvar
6415280
Milibrot rolat sa nadevom od oraha
Fotografije: Petya
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Baš ovakav milibrot rolat smo tražili, sa nadevom od oraha - omiljeni ukus iz detinjstva."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada (bez 1 žumanca)
  • sveže mleko - 200 ml, mlako
  • šećer - 150 g
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • ulje - 2 supene kašike
  • suvi kvasac - 1 komad, 7 g ili pola svežeg
  • vanila - 2 komada
  • limun - rendana kora jednog limuna
  • brašna - do 600
  • za nadev
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja, krupnije samleveni
  • cimet - 1 supena kašika (ili kakao)
  • sveže mleko - 150 ml
  • za nadev
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • za posipanje
  • šećer - 2 supene kašike kristal
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi. Prostorija u kojoj ćete raditi treba da bude topla.

Sastojke za nadev kuvajte u odgovarajućoj posudi dok ne dobijete kremastu smesu.

Kvasac rastvorite u mlkom mleku sa 1 supenom kašikom šećera i 2 supene kašike brašna i ostavljamo na toplom da nadođe oko 10 minuta.

U prosejanom brašnu pravimo udubljenje i u njega stavljamo umućena dva jajeta i belance trećeg, šećer, rastopljeni kravlji maslac, vanilu i koru od limuna, dodajemo nadošao kvasac i zamesimo meko testo.

Gotovo testo ostavljamo da nadođe na toplom i da se udvostruči obim.

Nadošlo testo uzimamo namazanim rukama i na namazanoj radnoj površini razvučemo koru. Odozgo namažemo nadevom i uvijamo u rolat.

Oblikovani rolat stavljamo u kalup, obložen papriom za pečenje, namazan sa malo ulja ili kravljeg maslaca.

Ostavljamo da nadođe drugi put.

Namažemo odvojenim žumancem, pomešanim sa uljem i obilno posipamo šećerom. Po želji možemo posuti listićima badema.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni (iako to zavisi od rerne) dok ne bude gotovo. Proveravamo čačkalicom. Ako porumeni mnogo, a nije gotov, pokrivamo alu folijom ili papriom za pečenje.

Pečeni milibrot rolat vadimo iz kalupa i stavljamo na rešetku da se ohladi. Neka vam je slatko!

Pogledajte kako da napravite milibrot kiflice ili omiljenu milibrot pletenicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: