Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Slani Rolat»Rolat od jermenskog hleba Lavaš sa nadevom

Rolat od jermenskog hleba Lavaš sa nadevom

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
52112018
Rolat od jermenskog hleba Lavaš sa nadevom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 3
27/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Tanko isecite, servirate sa belim vinom i svi uživajte"

Potrebni sastojci

  • za pogače
  • bašno - 3 šolje
  • voda - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica
  • za nadev
  • peršun - 1 veza
  • mladi luk - 1 veza
  • surimi štapići - 6 komada
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • jaja - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje u sredini. Unutra stavite kvasac, šećer, so i ulje. Nakon toga postepeno dodajte vodu i zamesite glatko testo.

Gotovo testo pokrijte krpom i ostavite da nadođe.

Kad sve bude gotovo premesite na brašnom posutoj radnoj površini podelijte na 10 lopti.

Svaku razvijte na tanku tortilju i ispecite sa obe strane na tiganju ili saču.

Iseckajte peršun, luk i surimi štapiće na sitno, jaja skuvajte i izrendajte, počnite da ređate rolate.

Stavite dve krpe na radnu površinu i na svaku stavite tortilje. Namžite ih pavlakom i ređajte sastojke: prvi red može biti sa rolatima, drugi sa peršunom, reći sa lukom, četvrti sa jajima, ali svaka pogača treba da bude namazana pavlakom. Za jedan rolat koristite pet tortilja.

Ovako dobijene tortice uvijte u rolat uz pomoć krpi, stavite na tanjir i ostavite da se stegnu u frižideru na nekoliko sati, nakon toga isecite i servirajte.

Jelo odgovara za predjelo, takođe i za glavno jelo, a zašto ne i za doručak!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: