Pirinač sa prazilukom i ćurećim batacima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
04/01/2019
"Super ukusno i super lako za spremanje - stavljate sve u konvekcionu rernu, uključite i... ma jedete sa zadovoljstvom "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 201
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - oko kilogram
  • pirinač - 250 g
  • praziluk - 2 struka
  • čubar
  • ulje - 2 kašike
  • voda
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Batake kuvamo u posoljenoj vodi oko 40 minuta. Odvojeno zapržimo u ulju luk i pirinač, dodajemo im i čubar.

U posudu od aluminijumske folije sipamo ispržen pirinač i nalivamo 5 šolja bujona, u kome su se kuvali bataci koje na kraju ređamo preko ove smese.

Pečemo u konvekcionoj rerni sat i 15 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar