Želirana torta sa kremom i jagodama

05/01/2019
"Dobro došli u svet raskošnih voćnih torti "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano55
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom kore. Umutimo belanca sa polovinom šećera i u drugoj posudi žumanca sa preostalim šećerom. Pomešamo dve smese i u njih dodajemo brašno, prosevamo u delovima. Sve pomešamo spatulom ili drvenom kašikom.

Obložimo kalup sa ivicama koje se skidaju papirom za pečenje. Sipamo smesu za koru i pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni 30-35 minuta. Ostavljamo gotovu koru da se ohladi i počinjemo sa pripremom krema.

Ugrevamo mleko. U posudi umutimo žumanca, šećer, vanilu, brašno i počinjemo da dodajemo po malo od toplog mleka da se smesa izjednači. Sipamo je u preostalo mleko na vatri i mešamo dok se krem ne zgusne.

Potopimo želatin u 4-5 supenih kašika vode na oko 10 minuta i dodajemol ga u hladan krem. Na kraju umutimo pavlaku i pomešamo je sa kremom. Hladnu koru stavljamo u kalup za torte, odozgo rasporedimo krem i stavljamo u frižider na 30 minuta da se stegne.

Očistimo i isečemo jagode, posipamo ih sa malo šećera. Nakon 20 minuta ocedimo sok (treba nam 1/2 šolje), ako je manje dodajemo vodu. U njega dodajemo šećer, sok od limuna i stavljamo na vatru da provri.

Pripremamol želatin prema uputstvu na pakovanju i dodajemo ga u sirup od jagoda. Poređamo jagode na tortu i prelivamo hladnim sirupom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar