Peljmeni na moj način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Peljmeni na moj način
Fotografije: Ani Shirova
4 / 4
05/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Skuvaj10 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Nije važno da li su po receptu ili na moj način, važno je da su veoma ukusni i mi vam ih preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • Za nadev
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • začini - za mleveno meso
  • Za testo
  • brašno - 2, 5 šolje
  • jaja - 1 komad
  • voda
  • so
  • Za kuvanje
  • so - 1 kašičica
  • biber - u zrnu
  • lovorov list - (ili 2 kocke bujona)
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa iseckanim lukom, začinom za mleveno meso, biberom i solju.

Napravite ne mnogo tvrdo testo od brašna, jaja i vode, zamesite ga i ostavite da odstoji bar 30 minuta. Od njega nakon toga oblikujte kore debljine 2-3 milimetra, a od njih pomoću čaše isecite krugove.

U sredinu svakog stavite mleveno meso, presavijte i pritisnite krajeva, da ne izlazi nadev. Dva kraja skupite u jedan.

Skuvajte peljmene u kipućoj posoljenoj vodi, u koju ste stavili i biber i lovorov list.

Nakon što isplivaju na površinu, ostavite da vru još 2-5 minuta i tada ih izvadite rešetkastom kašikom.

Servirajte peljmene tople sa maslacem i pavlakom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: