Način pripreme
U posudu sa vrelom posoljenom vodom sa lovorovim listom stavite peljmene da se kuvaju. Gotovi su kad počnu da izlate iznad vode.
Izvadite ih rešetkastom kašikom i stavite u đevđir da se ocede od vode. Prebacite u odgovarajuću posudu.
Dok se još kuvaju, isecite paradajz sitno.
U tiganju propržite paradajz, dodajte adžiku u isečeni paradajz, ukus će zavisiti od stepena koliko je ljuto kao i od soja sosa.
Ako nemate adžiku dodajte u paradajz ljutu isečenu papriku.
Promešajte dobro dobijeni sos i prelijte kuvane peljmene začinjene maslacem.
Po željite možete dodati malo bujona u kojem su se kuvali peljmeni u tanjir.
Pospite korijanderom ili drugim začinima koje volite, dodajte malo balsamiko sirćeta.
Dobijate ukusno jelo azijskih nota.
Pikantni peljmeni na azijski način su gotovi.