Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Peljmeni»Pikantni peljmeni na azijski način

Pikantni peljmeni na azijski način

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Pikantni peljmeni na azijski način
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Pikantni i mnogo ukusni peljmeni azijskih nota"

Potrebni sastojci

  • zamrznuti peljmeni - 500 g
  • paradajz - 2 komada
  • adžika - 2 supene kašike (ili 1/2 kašičice isečene ljute paprike)
  • soja sos - 1 supena kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • korijander - prstohvat
  • balsamiko sirće - 1 supena kašika (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sa vrelom posoljenom vodom sa lovorovim listom stavite peljmene da se kuvaju. Gotovi su kad počnu da izlate iznad vode.

Izvadite ih rešetkastom kašikom i stavite u đevđir da se ocede od vode. Prebacite u odgovarajuću posudu.

Dok se još kuvaju, isecite paradajz sitno.

U tiganju propržite paradajz, dodajte adžiku u isečeni paradajz, ukus će zavisiti od stepena koliko je ljuto kao i od soja sosa.

Ako nemate adžiku dodajte u paradajz ljutu isečenu papriku.

Promešajte dobro dobijeni sos i prelijte kuvane peljmene začinjene maslacem.

Po željite možete dodati malo bujona u kojem su se kuvali peljmeni u tanjir.

Pospite korijanderom ili drugim začinima koje volite, dodajte malo balsamiko sirćeta.

Dobijate ukusno jelo azijskih nota.

Pikantni peljmeni na azijski način su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: