Način pripreme
Isečemo svinjska rebra ili grudi sa kostima na porcije. Izgnječimo beli luk i suve sastojke (majčinu dušicu, origano, biber, alevu papriku i so) u avanu. Premestimo ih u duboku posudu ili kesu za pečene.
Dodajemo belo vino, maslinovo ulje, sok od limuna, senf, paradajz pire, soja sos i med. Ne dodajemo prethodno so zato što je soja sos dovoljno slan. Sve dobro promešamo.
U dobijenu marinadu stavljamo rebra. Ako su posudi pokrivamo folijom i ostavljamo na hladnom mestu na nekoliko sati, a ako su u kesi zavežemo je da ne izađe deo marinade. S vremena na vreme premeštamo rebra, a ako su u kesi prosto ih okrećemo periodično. Jedan sat pre pečenja ih vadimo da odstoje na sobnoj temperaturi.
Ovako marinirana rebra stavljamo na roštilj na žar (može i električni roštilj, ali na žaru su stvarno čarobna), roštilj smo prethodno namazali slaninom ili uljem i pečemo dok ne bude gotovo sa svih strana.
Serviramo sa povrćem u zavisnosti od sezone i mnogo (kao količina) hladnog piva! Po želji posipamo solju, belim lukom u prahu i ljutom paprikom u zavisnosti od ukusa.
Živeli i prijatno!