Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Čarobna rebra na žaru

Čarobna rebra na žaru

ZoriZori
Guru
8932865k
Čarobna rebra na žaru
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Pripremite sa merakom i po našem receptu i konzumirajte sa velikim zadovoljstvom i velikom količinom piva"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg (ili grudi sa kostima)
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • sok od limuna - sok od 1 limuna
  • senf - 1 supena kašika
  • med - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 supena kašika
  • origano - 1 supena kašika
  • belo vino - 50 ml
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • soja sos - 5 - 6 supenih kašika
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - po želji
  • ljuta aleva paprika - po želji
  • beli luk u prahu - po želji
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjska rebra ili grudi sa kostima na porcije. Izgnječimo beli luk i suve sastojke (majčinu dušicu, origano, biber, alevu papriku i so) u avanu. Premestimo ih u duboku posudu ili kesu za pečene.

Dodajemo belo vino, maslinovo ulje, sok od limuna, senf, paradajz pire, soja sos i med. Ne dodajemo prethodno so zato što je soja sos dovoljno slan. Sve dobro promešamo.

U dobijenu marinadu stavljamo rebra. Ako su posudi pokrivamo folijom i ostavljamo na hladnom mestu na nekoliko sati, a ako su u kesi zavežemo je da ne izađe deo marinade. S vremena na vreme premeštamo rebra, a ako su u kesi prosto ih okrećemo periodično. Jedan sat pre pečenja ih vadimo da odstoje na sobnoj temperaturi.

Ovako marinirana rebra stavljamo na roštilj na žar (može i električni roštilj, ali na žaru su stvarno čarobna), roštilj smo prethodno namazali slaninom ili uljem i pečemo dok ne bude gotovo sa svih strana.

Serviramo sa povrćem u zavisnosti od sezone i mnogo (kao količina) hladnog piva! Po želji posipamo solju, belim lukom u prahu i ljutom paprikom u zavisnosti od ukusa.

Živeli i prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: