Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa medeno-ljutom marinadom na žaru

Svinjska rebra sa medeno-ljutom marinadom na žaru

ZoriZori
Guru
8932865k
Svinjska rebra sa medeno-ljutom marinadom na žaru
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
4
"Ukusna rebarca traže hladno pivo za savršeno društvo"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • senf - 2 kašike ili slačica - 1 kašika, mlevena
  • sirće - 50 ml, vinsko
  • pivo - 50 ml, tamno
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos - pola šolje
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite veliko parče svinjskih rebara - oko 1 kg i isecite ga na dva dela. Operite svinjska rebra. Osušite ih kuhinjskim ubrusom.

Presujte beli luk ili ga istucajte u avanu.

U posudu sipajte maslinovo ulje, soja sos, vinsko sirće, pivo, šećer, senf, ljutu i dimljenu alevu papriku, med, beli luk. Dodajte so i biber po ukusu i dobro promešajte.

Namažite rebra marinadom. Stavite u kesu za pečenje i sipajte ostatak marinade odozgo. Zavežite i stavite u frižider na minimum tri sata ili tokom cele noći.

Nakon što se meso mariniralo dovoljno, pripremite žar i ispecite ga sa obe strane na roštilju prethodno namazanom uljem ili maslinovim uljem, dok periodično mažete ostatkom marinade iz kese.

Servirajte sa svežom salatom od sezonskog povrća.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: