Način pripreme
Kako bi teleće šnicle u rerni zaista bile sočne, treba da ih prvo marinirate, a da ih zatim dobro zatvorite prženjem.
Kada pripremamo teletinu na tiganju ili roštilju, skoro nikada ga ne treba začinjavati ili marinirati - na taj način se oseća njegov pravi ukus i kod pravilne termičke obrade i sa kvalitetnim mesom, ono će uvek biti mekano.
Kada se radi o pečenju telećih šnicli u rerni, možete da pribegnete mariniranju, jer uvek postoji opasnost da će rerna isušiti meso.
Zbog toga, utrljajte šećer u šnicle da ih omekša, dodajte dobar mirisni rum, biber, maslinovo ulje, ruzmarin i majčinu dušicu. Ostavite šnicle na 4 sata ili najbolje preko noći u frižideru.
Drugi trik za očuvanje sokova u mesu je onaj trenutak pre ubacivanja u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Treba da šnicle zatvorite kratkim prženjem u tiganju sa obe strane na jakoj vatri.
Odmah nakon prženja prebacite šnicle u pleh i ubacite ih u zagrejanu rernu.
Pecite sočne teleće šnicle u zavisnosti kakav stepen pripremljenosti želite, ali otprilike je vreme pečenja od 10 do 12 minuta. Ako su šnicle deblje od jednom centimetra, možete da ih pečete i malo duže.
Nikako nemojte da prepečete meso, kako ne bi bilo suvo.
Poslužite šnicle tople, sa omiljenim prilogom ili sosom, a so dodajte tek na kraju.
Obavezno pre nego što nasečete šnicle, sačekajte 2-3 minuta, kako bi se sokovi slegli u mesu i kako bi bilo zaista sočno.
Prijatno!