Ukusan pirinač sa pečurkama i slaninom

08/01/2019
"Kladimo se da ćete pojesti ovaj pirinač sa slaninom i pečurkama brže nego što ćete ga pripremiti "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite šargarepu i paprike na kockice. Pečurke isecite na kriške i sve propržite u ulju. Kad ih propržite, izvadite ih rešetkastom kašikom.

U mast stavite slaninu dok se ne isprži, izvadite je rešetkastom kašikom i u mast stavite očišćen i opran pirinač. Prinače mešajte dok ne postane beo - oko 5 minuta-

Pirinač zajedno sa slaninom i povrćem stavite u pleh. Dodajte čubar, biber i so po ukusu, dobro promešajte.

Dodajte voldu u odnosu 3:1, stavljamo tri šolje vode kojom smo merili pirinač.

Stavljamo da se peče na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar