Brauni sa crnom čokoladom i višnjama

08/01/2019
"Mnogo čokolade i tu i tamo višanja - ovako ukusan brauni smo spremni da jedemo svaki dan. Ako ste i vi spremni da rizikujete evo vam ceo recept "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano917
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g
  • crna čokolada - 150 g, grubo isečena
  • kakao - 70 g, nezaslađen
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • šećer u prahu - 200 g
  • jaja - 2 velika
  • slatko od višanja - pola tegle višanja bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite masalc, čokoladu i kakao u posudu na pari. Mešajte dok se maslac i čokolada ne rastope. Ostavite da se ohlade.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju u posebnoj posudi i ostavite sa strane.

Umutite šećer u prahu i jaja na mekan krem. Dodajte čokoladnu smesu i mutite dok ne postane homogena. Dodajte smesu od brašna i nastavite da mutite. Unutra stavite polovinu višanja i promešajte.

Kvadratni kalup obložite papirom za pečenje tako da viri van ivica pleha. Namažite malo papir. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Odozgo rasporedite preostale višnje - pritisnite ih u smesu.

Ugrejte rernu na 180 stepeni oko 35 minuta. Možete proveriti da li je pečena čačkalicom za zube - treba da izađe suva.

Kad bude gotov ostavite da se ohladi malo u plehu - oko 15 minuta. Isecite na kockice.

Servirajte sa čašom bejlisa ili toplom čokoladom. Božanstveno je!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar