Proteinski barovi sa jabukama i šljivama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
09/01/2019
"Za sve gladnike koji drže do svoje figure - proteinski barovi sa šljivama i jabukama "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • smeđi šećer - 50 g
  • sirup od agave - 3 supene kašike ilik med
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • ovsene pahuljice - 100 g
  • ovsene mekinje - 20 g
  • kornfleks - 30 g
  • seme čie - 15 g ili susam
  • belanca - 2 komada
  • jabuke - 30 g (kora)
  • šljive - 30 g, crvene ili plave
  • pivski kvasac - 2 - 3 supene kašike, dehidriran
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu i mašinu za mlevenje kafe sameljemo smeđi šećer. U njega dodajemo kore od jabuka i šljive, isečene na komade i takođe sameljemo, ali krupnje.

U ovu smesu sipamo izmrvljen kornfleks, ovsene pahuljice, ovsene mekinje, čiu ili susam i sirup od agave.

Prebacujemol u šerpu, dodajemo vanilin šećer i ugrevamo 3 minuta na umerenoj vatri uz neprestano mešanje. Ostavljamo da se ohladi i pomešamo sa umućenim jajima.

Ugrevamo rernu do 180 stepeni i sipamo smesu, poravnamo u plehu, obloženim papirom za pečenje. Pravimo proreze, na taj način markidamo barove po želji. Klasični su pravougaooni prečnika 9/3.

Pečemo oko 30 minuta u zavisnosti od debljine. Pratite ih, čim dobiju braon boju po ivicama izvadite iz rerne i ostavite da se otpuno ohlade, bar 30 minuta.

Izlomite barove po markikdanim prorezima i jedite ujutru za energiju tokom celog dana.

Prijatno!

* Što su tanji, toliko su hrskaviji. Ako vaši barovi ostanu meki i kad se ohlade, možete ih sušiti u slaboj rerni 10-15 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar