Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Đuveč»Teletina i svinjetina sa povrćem u đuvečari

Teletina i svinjetina sa povrćem u đuvečari

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Teletina i svinjetina sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
7
"Priznajemo bez rasprave, da i nama najbolji prilog uz povrće ostaje meso"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • svinjsko meso - 400 g
  • krompir - 500 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 mala tegla
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • patlidžan - 1/2 komada
  • celer - 2 struka
  • boranija - 1/2 šolje
  • grašak - 1/2 šolje
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • bamija
  • brokoli
  • peršun
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • vino - 1/2 šolje (belo ili crno)
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso očistimo od žilica ako ih ima i zajedno sa svinjetinom dobro operemo i sečemo na komade srednje veličine. Pržimo meso u ugrejanom ulju sa svih strana.

Vadimol i u ulje stavljamo isečeni luk, oljušten i isečen krompr, paprike, šargarepu, isečenu na kockice, celer, sitno iseckan i preostalo povrće, nakon toga promešamo.

Na kraju dodajemo i paradajz iz konzerve zajedno sa začinima, sve prebacujemo u ugrejanu đuvečaru.

Odozgo poređamo mesa, poklpimo i stavljamo u rernu. Paradajz iz konzerve ima dovoljno tečnosti, ali ako procenite da nije dovoljno, možete dodati šolju vode.

Pečemo dok ne bude potpuno gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: