Način pripreme
Očistite i operite dobro svinjske nogice.
Prelijte ih u šerpi hladnom vodom i kuvajte oko 2 sata ili dok meso ne počne da spada sa kostiju.
Kad je gotovo izvadite i očistite sve kosti od mesa.
Isecite luk na sitno, a prethodno očišćene pečurke na tanke parčiće.
Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi na ringli u dubokom tiganju.
Zapržite luk oko 2 minuta i dodajte pečurke. Pržite oko 8 minuta mešajući povremeno. Dodajte pirinač i začinite biberom.
Ako koristite bujon u kocki, ne solite, jer će bujon biti dovoljno slan. Promešajte dobro i dodaje 2 kutlače bujona.
Kuvajte dok pirinač ne upije bujon.
Pripremite posudu za pečenje. Sipajte pirinač sa preostalim bujonom u posudu.
Dodajte meso od svinjskih nogica raspoređjujući na sve strane.
Zapecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok se pirinač u rerni ne skuva i ne upije bujon.
Servirajte svinjske nogice sa pirinčem u rerni, po želji možete da pospete jelo ljutom šarenom solju.