Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pirinač u Rerni»Svinjske nogice sa pirinčem u rerni

Svinjske nogice sa pirinčem u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Svinjske nogice sa pirinčem u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
28/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
6
"Svinjske nogice sa pirinčem u rerni su pravi delikates"

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 3 komada
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • pirinač - 200 g
  • bujon - 650 g, od porća
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite dobro svinjske nogice.

Prelijte ih u šerpi hladnom vodom i kuvajte oko 2 sata ili dok meso ne počne da spada sa kostiju.

Kad je gotovo izvadite i očistite sve kosti od mesa.

Isecite luk na sitno, a prethodno očišćene pečurke na tanke parčiće.

Zagrejte ulje na umerenoj temperaturi na ringli u dubokom tiganju.

Zapržite luk oko 2 minuta i dodajte pečurke. Pržite oko 8 minuta mešajući povremeno. Dodajte pirinač i začinite biberom.

Ako koristite bujon u kocki, ne solite, jer će bujon biti dovoljno slan. Promešajte dobro i dodaje 2 kutlače bujona.

Kuvajte dok pirinač ne upije bujon.

Pripremite posudu za pečenje. Sipajte pirinač sa preostalim bujonom u posudu.

Dodajte meso od svinjskih nogica raspoređjujući na sve strane.

Zapecite u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok se pirinač u rerni ne skuva i ne upije bujon.

Servirajte svinjske nogice sa pirinčem u rerni, po želji možete da pospete jelo ljutom šarenom solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: