Pirinač na kineski način sa šunkom i pečurkama

11/01/2019
"Zaboravite na kineske restorane - evo kako da pripremite aromatičan pirinač na kineski način kod kuće "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano373
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač tekućom vodom. Skuvamo ga u posoljenoj vodi dok ne bude gotov. Kad bude gotov vadimo ga i operemo hladnom vodom. Umutimo malo jaja, a šargarepu isečemo na tanke trakice.

U dubokom tiganju ugrejemo ulje i stavimo jaja, promešamo i dodajemo povrće, zajedno sa šunkom, isečenom na kockice. Pržimo 2-3 minuta, dodajemo pirinač i pržimo kratko - 2-3 minuta. Po želji možemo začiniti soja sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar