Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Frikase sa pilećim fileom

Frikase sa pilećim fileom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Frikase sa pilećim fileom
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Majčina dušica daje jednu finu aromu, koja dobro ide uz ostale sastojke, a kurkuma daje svežu boju frikaseu."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 2 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • voda - 1 l ili po želji
  • so
  • biber
  • lovorov list - 1
  • majčina dušica - prstohvat
  • kurkuma - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file pečemo u tiganju u malo maslaca - da dobije lepu boju.

Pola glavice luka sitno iseckamo i dinstamo u dubokom tiganju ili šerpu, gde smo ugrejali ulje i maslac.

Nakon što omekša, stavljamo isečeni beli luk kratko, jer on brzo zagori.

Nakon toga dodajemo brašno uz neprestano mešanje 3 minuta da se zapeče.

Nakon toga voda ili bujon, file takođe i kuvamo dok ne dobijemo željenu gustinu.

Stavljamo lovorov list, prsstohvat kurkume, majčinu dušicu, so i biber u ukusni frikase.

Gotovo jelo začinimo sokom od limuna.

Majčina dušica daje jednu finu aromu koja dobro ide uz ostale sastojke, a kurkuma daje svežu boju frikaseu.

Ako želite probajte recept za frikase sa pilećim fileom! Radujemo se da podelite da li vam se dopalo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: