Način pripreme
Pileći file sečemo na tanke ivice veličine po želji. Posipamo solju, soja sosom, začinom za barbikju i polovinom svežeg mleka.
Filee ostavljamo da odstoje u frižideru 20 minuta da upiju marinadu. Sir sečemo na kockice i stavljamo u zamrzivač na 15 minuta.
U porosejano brašno dodajemo umućena jaja i pivo i mešamo dok smesa ne postane homogena. Kuvani krompir i izgnječimo, začinimo solju i biberom.
Mokrim rukama oblikujemo loptice /veličine po želji/ i ostavljamo u zamrzivaču 15 minuta.
Kad izvadimo sir i loptice od krompira iz zamrzivaa uvaljamo ih prvo u brano i posle u smesu za pohovanje od piva. Pržimo u ugrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Pileće filee uvaljamo u kornfleks i takođe pržimo dok ne dobiju zlatnu boju.
Sos od belog luka pripremamo tako što pomešamo kiselo mleko, majonez i beli luk u prahu.