Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane Palačinke»Punjene palačinke sa kobasicom

Punjene palačinke sa kobasicom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Punjene palačinke sa kobasicom
Fotografije: Atanaska
1 / 5
13/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Slane palačinke su super - jedeš i ne možeš da ih se zasitiš"

Potrebni sastojci

  • Za palačinke
  • brašno - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 3 kašike
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 kašičice
  • maslac
  • mirođija
  • za nadev
  • mleveno meso - 300 g
  • pečurke - 1 šolja
  • luk - 1 komad, glavica, crni
  • so
  • kari
  • sušeni začini - miks
  • biber
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom, nakon toga se dodaje i sve ostalo. Umutimo veoma dobro da se ne stvore loptice.

Stavlja se tiganj za palačinke ili teflonski i sipa se smesa, pri čemu okrećemo kad je gotovo s jedne strane na drugu.

Spremanje nadeva. U tiganj stavljamo na sitno isečen luk i zapržimo ga malo u ulju.

Čim se luk zaprži dodaje se mleveno meso i prži se, pri čemu se mrvi varjačom, dok ne uvri tečnost i mleveno meso ne ostane na masnoći. Nakon toga stavljamo pečurke i na kraju dodajemo i začine.

Mešamo dobro i ostavljamo malo da provri.

Svaka palačinka se maže delom nadeva i uvija se u rolnu.

Ređaju se jedna do druge u vatrostalnu posudu u jedan ili dva reda - zavisi od veličine posude.

Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada su skoro gotove vadimo i rendamo kačkavalj.

Držimo u rerni dok se kačkavalj ne istopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: