Punjene tikvice sa kobasicom i sirom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
27/04/2019
"Punjene tikvice sa sosom Ukusno, mnogo ukusno!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izvadimo unutrašnjost tikvica i zajedno za iseckanim lukom izdinstamo u ulju. Dodajemo redom oprani pirinač, sitno isečen paradajz, 1 šolju tople vode i so po ukusu.

Ostavljamo tako dok pirinač ne upije vodu. Nakon toga skidamo smesu sa vatre i promešamo sa kobasicom, biberom. Nakon što smesa bude gotova, punimo tikvice.

Poređamo u šerpu, posipamo rendanim kačkavaljem, prelivamo sa malo tople vode i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.

Za to vreme stavljamo brašno u tiganj i mešamo na ugrejanoj ringli dok se malo ne zapeče.

Umutimo žumanca sa kiselim mlekom i prepečenim brašnom.

Ovim sosom prelivamo tikvice prilikom serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar