Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice sa kobasicom i sirom

Punjene tikvice sa kobasicom i sirom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Punjene tikvice sa kobasicom i sirom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
27/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Punjene tikvice sa sosom Ukusno, mnogo ukusno!"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 400 g
  • tikvice - 1 kg
  • pirinač - 1/4 šolje
  • maslac - 1/2 šolje, biljni
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 3 supene kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadimo unutrašnjost tikvica i zajedno za iseckanim lukom izdinstamo u ulju. Dodajemo redom oprani pirinač, sitno isečen paradajz, 1 šolju tople vode i so po ukusu.

Ostavljamo tako dok pirinač ne upije vodu. Nakon toga skidamo smesu sa vatre i promešamo sa kobasicom, biberom. Nakon što smesa bude gotova, punimo tikvice.

Poređamo u šerpu, posipamo rendanim kačkavaljem, prelivamo sa malo tople vode i stavljamo u rernu da se peče dok ne bude gotovo.

Za to vreme stavljamo brašno u tiganj i mešamo na ugrejanoj ringli dok se malo ne zapeče.

Umutimo žumanca sa kiselim mlekom i prepečenim brašnom.

Ovim sosom prelivamo tikvice prilikom serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: