Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tiganjice»Tiganjice sa hamburškom kobasicom

Tiganjice sa hamburškom kobasicom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Tiganjice sa hamburškom kobasicom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Brz i ukusan doručak koji se pojede za sekund!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, sveže
  • kiselo mleko - 1/2 šolje ili više
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • čubar - suv, po ukusu
  • kurkuma - po ukusu
  • đumbir - suvi, mleven po ukusu
  • kobasica - 50 - 60 g, hamburška
  • brašno - po potrebi
  • brašno - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaje sa kiselim mlekom i praškom za pecivo. Kad smesa nadođe dodajemo 5 supenih kašika ulja, so, čubar, kurkumu i sušeni mleveni đumbir po ukusu.

Promešamol i postepeno dodajemo brašno koliko je potrebno da dobijemo testo konsistencije kao za kolać.

U gotovo testo dodajemo sitno iseckanu hamburšku kobasicu /50-60 g, a može i više - po ukusu/. Pomešamo sastojke lepo i ostavljamo testo da odstoji 5 minuta na sobnoj temperaturi.

Od gotovog testa pečemo tiganjice u tiganju za palačinke namazanim uljem, sa dnom koje se ne lepi.

Sipamo testo supenom kašikom uz pomoć još jedne kašike. Oblikujemo tiganjice i pečemo sa obe strane.

Vadimo na roštilj.

Serviramo sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: