Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma sa pavlakom i povrćem

Pileća kavarma sa pavlakom i povrćem

Gabriela IvanovaGabriela Ivanova
Šegrt
12347
Pileća kavarma sa pavlakom i povrćem
Fotografije: Gabriela Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kako da izdržiš na salatama kada se u kuhinji kuva aromatična pileća kavarma sa pavlakom i povrćem"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 3 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • pečurke - 6 - 7 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • belik luk - 2 čena
  • pavlaka za kuvanje - 250 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • soja sos
  • bosiljak
  • kari
  • biber
  • vino - voćno, slatko
  • med
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileći file i začinimo ga soja sosom, slatkim vinom, medom, bosiljkom i biberom. Ostavljamo da odsotji neko vreme.

Isečemo luk, šargarepu, pečurke, paprike i beli luk krupnije, sipajte ih u šerpu sa dnom koje se ne lepi i dinstajte sa malo vode i ulja na vatri.

Kad povrće bude skoro gotovo dodajte i pileći file. Njemu nije potrebno mnogo vremen, potš na ovaj način postaje krtije.

Sipajte pavlaku za kuvanje, mešajte neprestano.

U malo vode dodajte 2 supene kašike brašna, mešajte malo po malo i dodajte od gotovog sosa. Nakon toga sipajte u kavarmu da se malo zgusne.

Začinite jelo biberom, bosiljkom i karijem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: