Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma sa šaragrepom

Pileća kavarma sa šaragrepom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileća kavarma sa šaragrepom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Sa svežim povrćem iz bašte kavarma postaje neodoljiva!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • šaragrepa - 3 komada
  • luk - 2 - 3 glavice
  • pečurke - 1 manja teglica
  • paradajz - 300 g (iz konzerve)
  • paprike - 2 komada (crvena i zelena)
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isečemo na kockice. Luk isečemo na krupne parčiće, paprike, šaragrepe i pečurke takođe na krupnije parčiće.

Zapržimo meso u dubokom tiganju s malo ulja, posle sledi luk, šargarepa, paprike i pečurke.

Pospipamo čubrom i alevom paprikom i sipamo jednu šolju vode. Nakon što uvri voda kavarma je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: