Novogodišnja Doboš torta

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2040
2
15/01/2019
"Nova godina je dobrodošla, čekamo je sa nestrpljenjem i parčetom sočne Novogodišnje Doboš torte "
Priprema45 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno135 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano310
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kora:

Od naznačenih namirnica umesite testo. Podelite ga na 6-7 loptica, koje zatim razvucite na kore debljine oko pola centimetra i prečnika oko 26 cm.

Kore pecite odvojeno u plehu koji ste posuli brašnom, u prethodno zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni.

Priprema krema:

Umutite jaja sa 1 šoljom šećera i svežim mlekom. U smesu dodajte drugu šolju šećera, koju ste promešali sa brašnom.

Stavite smesu na vatru i mešajte dok se ne zgusne i ne izbije prvi mehur. Kada smesu skinete sa vatre, dodajte maslac i vanilu.

Sklapanje torte: Na tradicionalan način - kora, krem ... i završite kremom.

Gotovu tortu odozgo ukrasite orasima, krupno naseckanim ili mlevenim, zavisi od vašeg ukusa i pospite narendanu čokoladu.

Umesto da rendate čokoladu, možete je istopiti i od nje napraviti čokoladne ukrase, kojima ćete ukrasiti novogodišnju tortu. Ovde na scenu stupa vaša mašta :)

Tortu ostavite da odstoji najmanje 12 sati, kako bi bilo dovoljno vremena da kore upiju krem i da omekšaju. Ako volite sočnije torte, napravite malo više krema.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar