Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Klasična doboš torta za decu

Klasična doboš torta za decu

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Klasična doboš torta za decu
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Deca uživaju u svim vrstama poslastica, ali ako postoji praznik koji želite da proslavite, onda napravite ovu posebnu Doboš tortu - ukrasite je po želji i uživajte u njoj"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 160 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • ulje - 100 ml
  • soda - 1 kašičica
  • amonijačna soda - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 500 g
  • Za krem
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 160 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 300 g
  • žumanca - 4 komada
  • rum - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Klasična Doboš torta za decu - omiljena retro torta!

Za kore:

Mutite jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli.

Dodajte sveže mleko, ulje.

Izmutite vrlo dobro.

Amonijačnu sodu rastvorite u sirćetu i dodaje smesi.

Pomešajte sodu i vanilu u brašnu.

Napravite udubljenje u brašnu u koji sipajte smesu.

Umesite srednje tvrdo testo.

Podelite ga na 4 kugle.

Svaku kuglicu razvucite u oblik i veličinu kalupa za torte.

Svaku domaću koru za torte pecite u kalupu za torte, koji podmazan uljem i brašnom oko 20 minuta na 160 stepeni.

Za krem:

Pržite brašno sa masnoćom.

Dodajte mleko i neprestano mešajte da ne bi stvorile grudvice.

Dodajte šećer.

Zatim dodajte žumanca i rum.

Promešajte vrlo dobro.

Kore za Doboš tortu prelijte sa malo svežeg mleka i zalepite ih pripremljenim kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: