Način pripreme
Umutimo žumanca sa šećerom na svetlu penu, postepeno dodajemo belanca, umućena na čvrst sneg i prosejano brašno.
Testo podelimo na 6 lopti, za šest kora. Rasporedimo testo u plehu, namazanim i posutim brašnom, razvlačimo tanke kore i pečemo. Pet hladnih kora namažemo filom i stavljamo jednu preko druge.
Šesti krug prelivamo zlatnobraon karamelom, pripremljenim od 150 g šećera u tiganju, isečemo nožem, namaznim masalcem na onoliko komada, koliko želimo, stavljamo preko pripremljene torte, podižemo svaki ugao i namažemo donji deo pripremljenim filom.
Priprema fila
Mutimo 200 g šećera u prahu, čokoladu i pet jaja na pari dok se ne zgusne, skidamo fil sa vatre i ostavljamo ga da se ohladi, s vremena na vreme mešamo. U hladnu smesu dodajemo 200 g umućenog maslaca, dodajemo vanilin šećer i mutimo dok ne dobijemo lagan fil.