Čokoladna baklava

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
16/01/2019
"Baš kada ste pomislili da život ne može biti lepši, neko vas je pozvao da probate čokoladnu baklavu "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za piru - 1 pakovanje
  • ulje
  • keks - 200 g, mleveni
  • orasi - 200 g, mleveni
  • čokolada - 100 g
  • za sirup
  • šećer - 700 g
  • voda - 500 ml
  • pomorandže - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • crna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom sirupa. U šerpi pomešajte oljuštenu i isečenu pomorandžu, šećer, vodu i vanlin šećer. Ostavite da provri i da vri oko 10 minuta. Nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Na nadev u posudi pomešajte keka, orahe i mrvljenu čokoladu (sitno iseckanu nožem i samlevenu u multipraktiku).

Razvucite kore. Naprskajte ih sa malo ulja i stavite oko 4 supene kašike od nadeva. Uzmite dva lista i uvijte u rolat. Tako uradite sa ostalim korama i nadevom - naprskajte uljem jednu kour, stavite od nadeva i dva lista i uvijte u rolat.

Rolate poređajte u namazan pleh i isecite na zalogaje. Pecite na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Kad bude gotovo izvadie iz rerne i dok je još topla prelijte hladnim sirupom.

Vratite u rernu dok se ne ohladi i dok se lepo ne natopi sirupom. Na pari rastopite čokoladu i prelijte baklavu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar