Svinjski kare sa mlečnim sosom

17/01/2019
"Veoma brzo i veoma ukusno, a servirano samo sa odgovarajućom salatom - uživaćete u ukusnom ručku ili laganoj večeri "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 6 komada
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • brašno - za valjanje
  • za sos
  • maslac - 1 supena kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • krem sir - 150 g, prirodan /1 kutija/
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, gusto
  • parmezan - 3 supene kašike, izrendana
  • biber - 1 prstohvat
  • bujon - 1 kockica /po želji/ ili vegeta
  • kari - 1 prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite kare začinima po ukusu, pospite maslinovim uljem i ostavite da odstoji oko jedan sat.

Ugrejte tiganj i stavite šnicle da prže, pre toga svaku uvaljajte u brašno. Okrenite sa obe strane po 2-3 minuta dok meso ne porumeni, nemojte da ga prepržite, da ne ostanu suvo.

Za sos

Stavite malu šerpu na vatru i rastopite kocku maslaca. Pržite brašno u njemu i prelijte šoljom hladne vode.

Promešajte i dodajte mlečne sastojke, prethodno pomešane u posudi.

Začinite začinima i kad provri smanjite vatru. Ostavite da vri samo 2-3 minuta.

Gotov kare prelijte mlečnim sosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar