Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski kare sa topljenim sirom

Svinjski kare sa topljenim sirom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141262k172
Svinjski kare sa topljenim sirom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
22/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ne preporučuje se za ljude sa slabim srcem - jedinstveni svinjski kare"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • sir - 150 g, topljeni
  • so - 1 kaščica
  • biber - 1/2 kaščice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • belo vino - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte začine i njima utrljajte dobro kare. Stavite u posudu i prelijte belim vinom.

U međuvremenu očistite pečurke i isecite na polumesece. Oljuštite paradajz i luk i isecite na tanke parčiće.

U posudu za pečenje poređajte komade karea, stavljajući između njih pečurke, paradajz i luk.

Pokrijte meso isečenim topljenim sirom, sipajte belo vino.

Poklopite posudu za pečenje poklopcem ili folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Servirajte sa krompir pireom ili drugim garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: