Žigo

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732226
Žigo1 / 2
17/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Pažljivo čitajte recept - uvek je ukusnije, kada špikujete slaninom, uvek"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - od buta
  • beli luk - 1 - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 80 g, od glavice
  • so
  • biber
  • ulje
  • paradajz - 500 g
  • salsa od paradajza - 2 kašike
  • kiselo mleko - 1 šolja, razređeno
  • vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Lagano izlupajte meso čekićem i špikujte ga belim lukom i povrćem za supu. Ukusnije je ako ga špikujete i komadićima slanine.

Posolite i pobiberite. Meso stavite u pleh sa ugrejanom masnoćom. Dodajte preostalo povrće, kao i nasečeni paradajz, promešan sa salsom od paradajza.

Stavite da se peče. Čim meso omekša, prelijte ga razređenim kiselom mlekom i nastavite pečenje. Gotovo meso ostavite da se lagano prohladi i zatim ga nasecite na tanke kriške.

Sos od mesa procedite i razredite vinom. Kuvajte ga još 10 minuta i poslužite sos uz meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: