Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ražnjići»Meraklijski ražnjići od svinjetine

Meraklijski ražnjići od svinjetine

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732226
Meraklijski ražnjići od svinjetine
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
11/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Svinjski ražnjići za meraklije - jedeš i zadovoljno se smeškaš"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • crveni luk - 1 glavica
  • svinjske šnicle - 4 komada, od vrata, bez kosti
  • paprike - 2 komada, crvena i zelena
  • paradajz - čeri ili obićni /bez semenki/
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena, presovani
  • soja sos - 5 supenih kašika
  • belo vino - 150 ml
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • luk - 1 glava, kromid
  • maslinovo ulje - 9 supenih kašika, za marinadu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu za svinjetinu od kumina, vina, soja sosa, izrendanog luka, belog luka, maslinovog ulja, crnog biberaa i aleve paprike. Namočite u nnjega meso iseckano na zalogaje. Ostavite preko noći ili na nekoliko sati.

Sitno iseckajte povrće. Poređajte svinjske ražnjiće - meso, luk, zelenu papriku, paradajz, tikvicu, crvenu papriku i meso.

Ražnjiće pecite na roštilju kojeg ste prethodno istrljali lukom. Pecite 15 minuta. Servirajte na poslužavniku.

Meraklijski ražnjići od svinjetine su odlični!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: