Svinjska rebra na laganoj vatri

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
29/10/2019
"Dobre poslovi idu lagano, ovo punom jačinom važi i za savršene svinjska rebra "
Priprema1 min.
Kuvanje500 min.
Ukupno501 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • kora limuna - 1 kašičica (narendana)
  • prženi paradajz - 2 kašike ili kečap
  • pivo - 1 šolja
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite rebra.

U posudu stavite sve sastojke osim piva. Dobro promešajte.

Stavite rebra u posudu sa poklopcem zajedno sa marinadom i ostavite ih nekoliko sati u frižideru ili tokom jedne noći.

Izvadite ih i stavite u posudu za pečenje mesnatim delom na dole. Zatvorite aluminijumskom folijom sa svih strana.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite rebra i smanjite na 160 stepeni. Pecite 4 sata na niskoj temperaturi.

Sklonite foliju i okrenite rebra. Pomoću silikonske četke namažite gornji deo marinadom, koja je ostala u posudi.

Pojačajte rernu na 200 stepeni i pecite dok svinjska rebra ne dobiju prijatnu preplanulost na laganoj vatri.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar