Način pripreme
Oljuštimo krompir, operemo i isečemo na krugove (zavisi od veličine). Oljuštimo, očistimo, operemo i isečemo luk i beli luk sitno (ili krupnije, zavisi od vas).
Na ugrejanu ringlu stavite šerpu sa malo masti, dodajte paradajz iz konzerve, beli luk i luk da se proprži. Sipamo dve šolje vode i ostavljamo da vri dok luk i beli luk ne omekša i dok ne dobijemo lep miris i prijatnu i lepu boju.
U ugrejanu rernu stavljamo pleh i u njega sipamo smesu od paradajza, beli luk i luk, dodajemo krompir, grašak i boraniju.
Kad krompir i ostali sastojci budu skoro gotovi dodajemo kuvano meso, takođe i malo brašna i čubar, dobro promešamo, pečemo još malo dok ne bude potpuno gotovo i izvadimo. Jelo ispadne odlično. Po ukusu možemo dodati mirođiju.
Đuveč bude odličan za letnju večeru. Serviran sa taratorom je božanstven. Prijatno!