Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Đuveč sa fazanom

Đuveč sa fazanom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Đuveč sa fazanom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
5
"Kao magija - jedan zalogaj i zauvek postajete zakleti ljubitelj jela od divljači"

Potrebni sastojci

  • fazan - 1 komad
  • pečurke - 350 g
  • krompir - 4 komada
  • grašak - 2 kašike
  • šargarepa - 3 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • prezle - 2 kašike
  • paradajz - 4 kašike, iz konzerve
  • belo vino - 2 šoljice, Sauvignon Blanc
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ruzmarin
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite očišćenog fazana na velike komade. Sitno iseckajte luk i dinstajte ga u maslinovom ulju na nekoliko minuta, pa mu dodajte i 2 kašike prezli.

Nakon toga ga prebacite u nauljeni đuveč.

Očistite i nasecite preostalo povrće i dodajte ga u posudu zajedno sa mesom fazana i pečurkama.

Pospite začinima, pa prelijte sve paradajzom i belim vinom. Sipajte vodu, da pokrije sve namirnice.

Zatvorite đuveč i pecite 2 sata na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: