Način pripreme
U posudi umutite jaja sa žičanom mutilicom, dodajte sveže mleko i prethodno pomešanu sodu sa kiselim mlekom, promešajte dobro.
Oljuštite jabuku i narendajte na krupno rende, dodajte ulje, šećer, vanilu i cimet, promešajte i dodajte ih u smesu. Dodajte u brašno u malim količinama, uz neprestano mešanje, dok se ne dobije ne mnogo gusta kaša.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom, namažite sa malo maslaca i sipajte pomoću male kutlače smesu (na tanko), rastresite smesu da se rasporedi ravnomerno po dnu tiganja i pecite, nakon što se dobro ispeče okrenite sa druge strane.
Palačinke treba da su tanke i dobro ispečene, da se ispeče i jabuka u testu.
Uvek spremam palačinke svojim unucima, ali kad su probali ove uzviknuli su mmm bako, mnogo ukusne.
Nežne i aromatične, meke i sočne palačinke posute smesom od šećera u prahu i cimete, zadovoljstvo za nepce deci i odraslima.